22 октомври

Красимира Чемишанска

Изпълнителен Директор, Амджен България

Д-р Красимира Чемишанска е бизнес лидер във фармацевтичната индустрия с повече от 20 години опит на българския пазар. Тя е изпълнителен директор на Амджен България от откриването на филиала на американската биотехнологична компания през 2009 г. От 1994 до 2009г. заема различни мениджърски позиции в мултинационални иновативни фармацевтични компании.

Д-р Красимира Чемишанска е завърила медицина в Медицинския университет, София и МBA, General Management в City University of Seattlle. Тя има и магистърска степен по бизнес администрация от Международното Висше Бизнес Училище.

От 2013 г. Д-р Чемишанска е член на Борда на Асоциацията на научноизследователските фармацевтични производители в България (ARPharM), а от 2019 е избрана за Председател на УC на асоциацията. От 2011 е член на Борда на директорите на Американска Търговска Камара, а от 2015 г. до 2019 г. e неин Президент.

Тя е почетен член на Съвета на  Европейската бизнес общност и носител на  наградата „Златен печат за иновативен мениджмънт и социална отговорност“, През 2013 г. получава престижния „Certificate of Appreciation“, на Департамента по Търговия на САЩ за принос в развитието на  двустранната търговия и  инвестиции в здравеопазването между САЩ и България.

Други лектори